Wat te doen met je vakantie foto’s?

De zomermaanden zijn nu toch echt voorbij en het weer wordt steeds slechter. Het is koud, guur en nat kortom de tijd om een selectie te maken van de vakantiefoto’s van dit jaar. Dit kunnen zowel zomervakantiefoto’s zijn als foto’s van wintersportvakantie. Maar deze foto’s zijn de perfecte afleiding en een goed excuus om lekker binnen te blijven. Onder het genot van een kop thee kunt u rustig bedenken wat u met uw oude vakantiefoto’s wilt doen. Ter inspiratie hebben wij enkele ideeën voor u op een rijtje gezet.

1. Fotoalbum

Het mag misschien ouderwets klinken maar niets is zo leuk als een fotoalbum. Fotoalbums bevatten nostalgische herinneringen, tevens is het een goede manier om kinderen later te vertellen over hun jeugd. Tegenwoordig zijn er twee typen fotoalbums te onderscheiden. Zo hebben we het ‘ouderwetse’ fotoalbum. In dit geval koopt u zelf een leeg fotoalbum. U laat vervolgens uw foto’s drukken en plakt deze in het album. Het tweede type is een digitaal fotoalbum. Op internet zijn diverse aanbieders te vinden die dergelijke software gratis aanbieden zodat u zelf uw fotoalbum kunt ontwerpen.

2. Deel je foto’s

Het voordeel van een digitale camera en internet is dat je alle foto’s makkelijk kunt delen met elkaar. Er zijn diverse social media websites waar je foto’s van elkaar kunt bekijken maar tegelijkertijd ook foto’s kunt delen. Een voorbeeld is https://www.tumblr.com/. Een ander leuk alternatief is je vakantiefoto’s opleuken door http://instagram.com/. Door middel van 2 of 3 aanpassingen kun jij je vakantiefoto omtoveren in een professionele foto.

3. Gebruik je foto als decoratie

Het allerleukste is natuurlijk om je foto’s op een originele manier te gebruiken zodat je er nog lang plezier van hebt. Denk hier bij bijvoorbeeld aan een zelf ontworpen fotokalender. Een bekende aanbieder met een goede prijs en kwaliteit verhouding is Hema. Een ander leuk alternatief is uw foto op aluminium laten drukken, online zijn er genoeg aanbieders te vinden zoals: http://www.foto-aluminium.com/. Uw foto op aluminium geeft net dat beetje extra en zorgt ervoor dat u de foto makkelijk kunt gebruiken als binnenhuisdecoratie.

Tagged as:
No comments yet.

Geef een reactie