Cultuurhistorische wandelingen in eigen land

Heb jij geen zin in een verre wereldreis maar wil je gewoon genieten van vakantie in eigen land? Er zijn genoeg steden en dorpen in Nederland waar je cultuurhistorie kunt proeven. Dat betekent archeologie, cultuurlandschap en monumenten samen op één plaats. Duik in de eigen geschiedenis en ontdek de mooiste plekjes!

culture-wandeling-nederland

Cultuurhistorisch wandelen kun je door het hele land, bijvoorbeeld over de wandelpaden van Landschapsbeheer Nederland of door de stad. Breng een bezoek aan ‘s-Hertogenbosch en maak een stadswandeling met gids. De gids geeft je tussendoor meer uitleg over het heden en verleden. Met of zonder gids biedt ook Alkmaar je cultuurhistorie. Je kunt naar de Veluwe, waar je meerdere cultuurhistorische wandelingen hebt, bijvoorbeeld op het Vrieze’s erfgoed. Het speciale Landschappenpad brengt je langs vele hoogtepunten van de Veluwe. Of maak gewoon een ‘Ommetje’ in je eigen omgeving. Wij weten zeker dat er genoeg te zien is.