De leukste spots vinden? Vraag het de locals!

subak-lifeNatuurlijk bekijken we bij een bezoekje over de grens graag de musea, tempels, kathedralen en monumenten, maar we zijn ook benieuwd hoe de lokale bevolking daar denkt en leeft. Daarbij zijn dat ook net de mensen die alle mooie plekjes en leuke tentjes weten te vinden die niet in je reisgids staan aangeprezen. Kortom, als je iets meer van het land en de cultuur wilt weten dan enkel de toeristische attracties, moet je bij de locals zijn.

Je kunt natuurlijk op de bonnefooi bij mensen aankloppen of hopen dat je een paar open en gastvrije locals tegen het lijf loopt, maar tegenwoordig kan dit veel makkelijker. In 2003 is in Amerika het concept van couchsurfen geboren. Het idee is dat je, ofwel een bank kan aanbieden of een bank bij iemand thuis kan zoeken om op te slapen, via de couchsurfing website. Niet alleen ontmoet je zo leuke mensen, maar je hebt ook meteen een gratis slaapplaats.

Doordat je een profiel moet aanmaken en door recensies van andere couchsurfers, is er tot zekere hoogte een bepaalde veiligheid gegarandeerd. Vind je het toch prettiger om je eigen accommodatie te regelen maar ben je wel in voor een dagje op pad met een lokale bewoner, dan kun je ook terecht bij Withlocals.

Zoals wij eerder berichtten is het wel verstandig om je eerst een beetje in te lezen over de cultuur en gebruiken van het vakantieland in kwestie. Je bent te gast in het land of zelfs bij mensen thuis en je wilt natuurlijk wel voorkomen dat je, je nieuwe lokale vrienden onbedoeld op de tenen trapt.