3 tips voor de perfecte backpackvakantie

Zon-, zee- en strandvakanties? Niet voor Nederlandse studenten. Jongeren kiezen er de laatste jaren steeds vaker voor om op backpackvakantie te gaan. Backpacken wordt alsmaar populairder en vooral de continenten Azië en Zuid-Amerika zijn veel bezocht door de Nederlandse rugzaktoeristen. Ben jij van plan om ergens te gaan backpacken? Dan hebben we hier 3 tips die jouw zullen helpen bij de perfecte trip.

backpacken-tips-grou

Maak een goede planning

Veel backpackers boeken alleen de vliegtickets en de eerste overnachting. Maar daarvoor is het al belangrijk om na te denken over je planning. Wat wil je allemaal zien en hoe lang heb je hiervoor nodig? Boek op basis hiervan je vliegtickets, zeker als je voor een kortere periode gaat.  Wanneer je voor bijvoorbeeld een maand naar Zuidoost Azië gaat, is het handig om een redelijk strakke planning aan te houden. Houd daarbij zeker rekening met af en toe een relax dag, anders ervaar je het nauwelijks als vakantie!

Zorg voor een goede uitrusting

Een goede uitrusting is cruciaal voor een succesvolle backpacktrip. Een goede backpack is natuurlijk het eerste waar je aan denkt, maar er zijn meer dingen belangrijk. Wanneer je naar een land als Argentinië gaat, krijg je te maken met grote temperatuurverschillen. Je komt in hete steden, maar ook vlakbij de Zuidpool. Hier is een zogenaamde Icebreaker Bodyfit Base Layer ideaal. Deze lange onderbroek is gemaakt van 100% merinoswol. Dit materiaal kriebelt niet, maar zorgt wel voor goede warmte-isolatie. Dit soort Icebreaker producten zorgen ervoor dat jou uitrusting tot in de details is verzorgd.

icebreaker-backpacken-outdoor

Neem niet te veel mee

Veel mensen die voor het eerst gaan backpacken, ontdekken na aankomst al snel dat ze veel te veel mee hebben genomen. Hoe meer je meeneemt, hoe zwaarder je rugzak. Neem dus alleen het hoogstnodige mee. Items als een Icebreaker of goede wandelschoenen koop je niet zo snel in andere landen, maar andere kleding kun je bijvoorbeeld in Azië spotgoedkoop vinden.

Tagged as: , ,