Backpacken

Backpacken is vooral onder jeugdigen en jongvolwassenen erg populair. Omdat je geen vervoer vooraf regelt en vaak ook gene hotels boekt heb je alle vrijheid om te gaan waar en zo lang als je maar wilt. Omdat je doorgaans niks zal boeken betekent  het niet dat er helemaal geen voorbereidend werk is. Hier volgen een aantal belangrijke punten waarmee je rekening moet houden voor en tijdens het backpacken:

Locaties
Denk goed na over het land waar je wilt gaan backpacken, er zijn een aantal landen die bekend  staan als “backpack hotspots“, denk hierbij aan landen als Thailand, Vietnam en Nieuw Zeeland. Omdat je waarschijnlijk veel tijd buiten zult doorbrengen, zij het liftend of verkennend, is het slim om een warm land uit te kiezen.

Cultuur
Het is ook altijd goed om je vooraf in te lezen over de bestemming. Grote cultuurverschillen zouden problemen kunnen opleveren en er het kan bijvoorbeeld zijn dat je vaccinaties nodig hebt om een land te betreden in verband met heersende ziektes.  Een paar belangrijke zinnen en woordjes vooraf leren valt ook aan te raden, er zijn nog steeds genoeg mensen die gene Engels spreken en vaak waarderen mensen het als ze worden aangesproken in hun eigen taal.

Uitrusting
Voor een backpacker is het natuurlijk belangrijk dat hij materiaal heeft van goede kwaliteit.
Het allerbelangrijkste is natuurlijk de rugzak. Een rugzak moet goed comfortabel op je rug zitten en moet gedragen worden door je heupen. snoer hem goed aan zodat hij strak op de rug zit. Hierdoor kun je beter je balans houden en gaat hij niet schuren of schudden. Laat je altijd adviseren door ene expert in de winkel of de rugzak bij je lengte en lichaamsbouw past.

 

Andere belangrijke en handige voorwerpen om mee te nemen tijdens het backpacken zijn:
Comfortabele schoenen, Slaapzak, zakmews, reisgids, contant geld in de locale valuta,  toiletspullen, zak- mes en lamp, en natuurlijk je reisdocumenten.

Vergeet ook niet een camera om alles vast te leggen, want de reis zal waarschijnlijk veel avonturen opleveren die leuk zijn om later met vrienden en famillie terug te kijken!