Vakantie met kinderen

Je beleeft een vakantie natuurlijk anders op het moment dat je kinderen mee gaan. er zijn een boel dingen waar je op moet letten maar er zijn ook een heleboel leuke dingen die je samen met je kinderen kan doen.
Een paar slimme tips om de vakantie zowel voor jou als voor je kinderen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen:

Kinderkorting
Veel attracties in het eigen- en buitenland maken hier gebruik van.
Hou dus ook altijd goed in de gaten of kinderen ergens gratis naar binnen kunnen of dat er korting te regelen valt.
in veel landen krijgen ze ook korting in het OV.

Een andere manier om geld te besparen is door buiten het seizoen om te reizen. Dit is vooral  handig met kinderen die niet leerplichtig zijn.

Een heleboel grote hotel ketens rekenen geen extra kosten voor alle kinderen onder de 12 die op de slaapkamer van hun ouders slapen. Denk hierbij aan: Formule 1, Ibis,  Novotel en vele anderen.

Kinderen tot 2 jaar kunnen met het vliegtuig vaak (bijna) gratis mee vliegen. Als je het kind op de schoot houdt heeft het namelijk ook geen stoel nodig.

Locaties
Kinderen vinden natuurlijk andere dingen spectaculair op vakantie dan volwassenen.  Top locaties voor kinderen zijn bijvoorbeeld een dierentuin, dolfinarium, speeltuin/pretpark of een plein met straat-artiesten.

Een hotel of camping met een zwembad, en voor  kleine kinderen een pierenbad, is meestal ook een goede keuze dit is minder gevaarlijk dan de zee en de kinderen vermaken zich hier doorgaans prima.

Kinderen maken snel nieuwe vrienden, het is daarom leuk voor ze als er meerdere leeftijdsgenootjes op de bestemming zijn.

Wees creatief, de meeste kinderen raken snel gefascineerd door simpele dingen, verzin leuke trips deze hoeven niet altijd ver weg te zijn. Het lange reizen vinden kinderen dan vaak niet prettig en er zijn vast ook genoeg interessante locaties iets dichter bij huis.